#5 - Szeged épületei

Please donate!
jlevente marked #138 as done

jlevente marked #146 as done

jlevente marked #147 as done

jlevente marked #148 as done

Gábor Pamuk marked #143 as done

Gábor Pamuk marked #142 as done

Gábor Pamuk marked #141 as done

Gábor Pamuk marked #130 as done

jlevente marked #140 as done

jlevente marked #132 as done

Gábor Pamuk marked #139 as done

jlevente validated #145

jlevente marked #131 as done

Gábor Pamuk marked #129 as done

Gábor Pamuk marked #117 as done

Gábor Pamuk marked #133 as done

Gábor Pamuk marked #149 as done

Gábor Pamuk marked #144 as done

Gábor Pamuk marked #134 as done

Gábor Pamuk marked #118 as done

Szeged körtöltésen belüli részének 2011-ben készült nagy felbontású lombtalan ortofotója kiválóan alkalmas az épületek feltüntetésére. A feladat elsősorban ezt tűzi ki célul, egyúttal érdemes az utcákat is helyre húzni.


Created by Kolesár - Updated - Priority: medium

  Instructions

Entities to Map
épületek
Changeset Comment
#Szeged
When saving your work, please leave the default comment but add what you actually mapped, for example "added buildings and a residential road".

A részletes ortofotó elérhető iD és JOSM szerkesztőkben egyaránt, kiválasztható a beépített légifotók listájából. Fontos figyelembe venni az épületek kidőlését. Érdemes a képen látható helyen megrajzolni az épület alakját, majd a vélt helyére mozgatni. A tetők szokásos túlnyúlása miatt a megrajzolt felület inkább kisebb legyen a képen láthatónál, semmiképpen se nagyobb.

JOSM-ben használjátok a buildings tools kiegészítőt, remekül lehet egymással vagy az utcával párhuzamos épületeket rajzolni gyorsan és hatékonyan.

A négyzetek határára eső épületeket is rajzoljátok meg, nem baj ha túlnyúltok a határon, egyidejű szerkesztés esetén inkább legyenek rövid ideig duplán, minthogy kimaradjanak. Az ortofotó szélein félbevágott épületeket Bing műholdkép segítségével tudjátok megszerkeszteni.

Az udvarokon álló gazdasági épületeket akkor rajzoljátok fel, ha egyértelműek. Sokszor rengeteg apró bódé látható, ezek közül csak a lényegeseket, nagyobbakat, tisztán lehatárolhatókat ábrázoljátok. A lakóházakhoz csatlakozó gazdasági épületeket külön objektumként, illeszkedő töréspontokkal rajzoljátok.

Jó szerkesztést!

  Start contributing

Contributors Done Assigned