#5 - Szeged épületei

Please donate!
jlevente marked #120 as done

jlevente marked #107 as done

jlevente marked #108 as done

jlevente marked #121 as done

jlevente marked #135 as done

jlevente marked #123 as done

jlevente marked #136 as done

jlevente marked #122 as done

jlevente marked #111 as done

jlevente marked #137 as done

jlevente marked #124 as done

jlevente marked #125 as done

jlevente validated #127

jlevente marked #115 as done

jlevente marked #126 as done

jlevente marked #112 as done

jlevente marked #101 as done

jlevente marked #91 as done

jlevente marked #102 as done

jlevente marked #113 as done

Szeged körtöltésen belüli részének 2011-ben készült nagy felbontású lombtalan ortofotója kiválóan alkalmas az épületek feltüntetésére. A feladat elsősorban ezt tűzi ki célul, egyúttal érdemes az utcákat is helyre húzni.


Created by Kolesár - Updated - Priority: medium

  Instructions

Entities to Map
épületek
Changeset Comment
#Szeged
When saving your work, please leave the default comment but add what you actually mapped, for example "added buildings and a residential road".

A részletes ortofotó elérhető iD és JOSM szerkesztőkben egyaránt, kiválasztható a beépített légifotók listájából. Fontos figyelembe venni az épületek kidőlését. Érdemes a képen látható helyen megrajzolni az épület alakját, majd a vélt helyére mozgatni. A tetők szokásos túlnyúlása miatt a megrajzolt felület inkább kisebb legyen a képen láthatónál, semmiképpen se nagyobb.

JOSM-ben használjátok a buildings tools kiegészítőt, remekül lehet egymással vagy az utcával párhuzamos épületeket rajzolni gyorsan és hatékonyan.

A négyzetek határára eső épületeket is rajzoljátok meg, nem baj ha túlnyúltok a határon, egyidejű szerkesztés esetén inkább legyenek rövid ideig duplán, minthogy kimaradjanak. Az ortofotó szélein félbevágott épületeket Bing műholdkép segítségével tudjátok megszerkeszteni.

Az udvarokon álló gazdasági épületeket akkor rajzoljátok fel, ha egyértelműek. Sokszor rengeteg apró bódé látható, ezek közül csak a lényegeseket, nagyobbakat, tisztán lehatárolhatókat ábrázoljátok. A lakóházakhoz csatlakozó gazdasági épületeket külön objektumként, illeszkedő töréspontokkal rajzoljátok.

Jó szerkesztést!

  Start contributing

Contributors Done Assigned